Lasagne met broccoli en kip in kaassaus

Geplaatst door Karen de Groot on Dec - 4 - 2014 under Pasta
Ingredienten
  • 1 Grote broccoli in kleine roosjes gesneden
  • Lasagne bladen
  • 2 kipfilets
  • ½ cup boter
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperde teen knoflook
  • ½ cup bloem
  • 2 cups / 500 ml kippenbouillon
  • 1 ½ cup melk
  • En stuk blauwschimmel kaas in fijne blokjes
  • 2 cups geraspte gruyère
  • 1 cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel peper
  • 2 cups ricotta
Keuken: Kooktijd: 60 minuten mins Servering: 3-4 Personen

De Italiaans keuken staat er wereldwijd om bekend om zijn pizza’s en pasta’s. De echte Italiaanse keuken staat er echter om bekend om zoveel mogelijk van verse ingrediënten gebruik te maken. Veel Italiaanse gerechten zijn daarom seizoensgebonden omdat bepaalde producten en ingrediënten vers alleen in bepaalde seizoenen te koop zijn. Wil je het koken van Italiaanse gerechten goed onder de knie krijgen dan zou je ook eens een Italiaanse kookworkshop zoals bij Culinair Pakhuys in Oosterhout kunnen volgen, waar je gerechten met verse seizoensgebonden producten leert bereiden met professionele begeleiding onder het genot van een lekker drankje.

Bereidingswijze

● Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden

● Zet de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet toe. Laat de kipfilet 15 min gaar koken en

haal vervolgens de kipfilet eruit, laat deze even afkoelen en snij deze vervolgens in

plakjes of blokjes.

● Meng de kipfilet vervolgens met de ricotta

● Smelt vervolgens de boter in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg ook de

bloem toe in de pan en laat het geheel even bakken. Daarna kan de bouillon en melk

worden toegevoegd, waardoor een mooie dikke saus ontstaat. Vervolgens de gruyere,

oregano, peper en een halve kop parmezaanse kaas toevoegen. Proef de saus even en

voeg zout naar smaak toe.

● Zorg dat je een pannetje gezouten water aan de kook hebt voor de broccoli en kook

deze vervolgens 3 minuten. Het is belangrijk om de broccoli goed te laten uitlekken,

zodat de lasagne niet waterig wordt.

● Verdeel één derde van de kaassaus op de bodem van een ovenschaal en bedek deze

met een laag lasagnevellen. Spreid de kip met ricotta uit over de bladen en leg hier een

nieuwe laag lasagnebladen over, verdeel ¼ van de saus en broccoli over de

lasagnebladen en maak vervolgens een laag met blauwschimmel kaas en parmezaanse

kaas. Hierop komt weer een laag met lasagnevellen gevolgd door de rest van de kaas

en eventueel afdekken met een laag geraspte permezaanse kaas.

● Zet de schaal zo’n 35 a 40 minuten in de oven en laat hem daarna nog 5 minuten

afkoelen.

Maaltijd: Type:

Comments are closed.

wellicht interessant:

Recente Recepten

Lasagne met broccoli en kip...

Geplaatst op Dec - 4 - 2014

Reacties staat uit voor Lasagne met broccoli en kip in kaassaus

Wilde champignon lasagne

Geplaatst op Mrt - 26 - 2013

0 reacties

Vegetarische lasagne spinazie

Geplaatst op Mrt - 3 - 2013

Reacties staat uit voor Vegetarische lasagne spinazie

Lasagne bladen

Geplaatst op Feb - 26 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne bladen

Vegetarische lasagne

Geplaatst op Feb - 19 - 2013

0 reacties

Lasagne met paddenstoelen

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne met paddenstoelen

Lasagne bolognese

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne bolognese

Vegetarische lasagne met Aubergine en...

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Vegetarische lasagne met Aubergine en Courgette

Lasagne recept uit de oven

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne recept uit de oven

Meer: