Lasagne recept uit de oven

Geplaatst door Karen de Groot on Feb - 5 - 2013 under Pasta
Ingredienten
  • Lasagne recept ingrediënten:
  • 400 gram (groene) lasagne
  • 50 gram, in reepjes plus wat extra om in te vetten
  • 1 portie bechamelsaus
  • 150 gram mozzarella
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • Bolognese
  • Voor de vleessaus
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijn
  • 1 stengel bleekselderij gesneden
  • 1 wortel gesneden
  • 100 gram pancetta
  • 175 gram rundergehakt
  • 175 gram varkensgehakt
  • 100 ml droge rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 el tomatenpuree of 1 verse tomaat
  • zout en peper naar zout
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 150 ml melk, gekookt.
Keuken: Kooktijd: 90 mins Servering: 4 Personen

Lasagne recept uit de oven

Het lasagne recept klaarmaken:

Aan de slag met de vleessaus

Verhit voor de vleessaus de olie in een grote pan. Voeg wat de verse ui, bleekselderij, wortel, pancetta en gehakt toe en bak de groente op middel vuur in zo’n +/- 10 min lichtbruin en het vlees rul.

Een stapje verder met de Lasagne

Schenk de rode wijn erbij (wijn naar keuze), breng de vleessaus aan de kook en laat deze rustig inkoken. Voeg ongeveer 2/3 van de bouillon toe aan de saus en breng dit geheel weer aan de kook en laat het rustig verder inkoken. Meng daarna de rest van de bouillon met de tomatenpuree of verse tomaat en giet dit voorzichtig bij de saus. Breng de Lasagne saus op smaak met zout en peper naar smaak. Voeg daarna de kruidnagel en laurierblad toe en schenk de melk erbij. Laat de saus 1 1/2 uur afgedekt op laag vuur pruttelen. Zo krijg je een rijke smaak.

Aan de slag met de lasagne vellen

Kook in licht gezouten water steeds een paar lasagne vellen tegelijk in zo’n 10 minuten beetgaar. Tenzij u voorgekookte lasagne gebruikt. Haal vervolgens de lasagne vellen uit de pan en leg deze op een schone droge theedoek.

Finishing touch voor de Lasagne de oven in gaat

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Neem de vleessaus van het vuur en verwijder de kruidnagel. Tenzij je graag wilt afwassen 😉 haal het laurierblad er ook uit. Vet een ovenschaal licht in met boter, zodat de lasagne niet vast bakt. Leg een laag lasagne op de bodem , bedek die met een laag vleessaus en daarover de bechamelsaus. Bestrooi vervolgens een deel van de mozzarella en Parmezaanse kaas over deze laag. Deze stap herhaal je tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de bechamelsaus en kaas voor een mooie kleur op de top. Leg de blokjes boter erboven op voor een mooie kleur. Bak de lasagne gedurende circa 30 minuten in de oven tot hij wat pruttelt en een mooie kleur heeft.

 

Maaltijd: Type:

Comments are closed.

wellicht interessant:

Recente Recepten

Lasagne met broccoli en kip...

Geplaatst op Dec - 4 - 2014

Reacties staat uit voor Lasagne met broccoli en kip in kaassaus

Wilde champignon lasagne

Geplaatst op Mrt - 26 - 2013

0 reacties

Vegetarische lasagne spinazie

Geplaatst op Mrt - 3 - 2013

Reacties staat uit voor Vegetarische lasagne spinazie

Lasagne bladen

Geplaatst op Feb - 26 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne bladen

Vegetarische lasagne

Geplaatst op Feb - 19 - 2013

0 reacties

Lasagne met paddenstoelen

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne met paddenstoelen

Lasagne bolognese

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne bolognese

Vegetarische lasagne met Aubergine en...

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Vegetarische lasagne met Aubergine en Courgette

Lasagne recept uit de oven

Geplaatst op Feb - 5 - 2013

Reacties staat uit voor Lasagne recept uit de oven

Meer: