Lasagne bladen maken

er gaat niets boven een zelf gemaakte verse lasagne.

Heeft u er ooit wel eens over nagedacht om uw eigen verse,lekkere lasagne bladen voor lasagne zelf te maken?
Maar weet u niet hoe dat moet? Wanneer u klaar bent met dit recept heeft u de lekkerste lasagne bladen zelf gemaakt!
Ik wil dit recept graag met jullie delen, omdat ik het altijd leuk vind alles zelf te maken vanaf de basis tot het eind.
Het is uiteraard mogelijk lasagne bladen te kopen in de supermarkt, maar als je het zelf maakt heb je echt het gevoel dat je aan het koken bent!

Oefening baart kunst.

De bereiding

  1. Zeef de bloem op een schoon , groot en glad oppervlak of in een grote kom.
  2. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en voeg de eieren, de olijfolie en het zout toe. Meng het met behulp van een lepel of een vork door elkaar.
  3. Kneed het deeg nu met uw handen tot een glad en consistent deeg.
  4. Wanneer het te plakkerig is voegt uw nog wat meel toe, wanneer het te droog is kunt uw wat water toevoegen.
  5. Maak van het deeg een bal en wikkel het in met transparante folie of wikkel het in een vochtige schone keukendoek en laat dit een uur rusten.
  6. Rol de deeg uit met een roller, herhaal dit zeker 10 x tot het een groot, plat en gelijkmatig oppervlak wordt. Hiervoor wordt vaak een pasta machine gebruikt. Dit versnelt de stap van het maken van constante breedte platen die je gelijkmatig kunt koken.
  7. Knip kleine stukjes pasta deeg en bloem deze licht in om te voorkomen dat ze te plakkerig worden. Rol de stukjes deeg uit tot gelijkmatige smalle vellen.
  8. Snijd de lange pasta vellen op de gewenste lengte. Leg de vellen niet op elkaar, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken.
  9. Kook de lasagne bladen in kokend zout water. Voeg een eetlepel olie toe aan het kokende water om de vellen niet aan elkaar te laten plakken.

 

Tip: Je kunt ook lasagne bladen bestellen bij: Pasta etc erg gemakkelijk in de webshop!
lasagne bladen Lasagne all’ Uovo Bolognesi 20 vellen

lasagne-bladen