Een heerlijk vegetarische lasagne met wilde champignons

 

wilde-champignon-lasagne

Een vegetarische lasagne met wilde champignons, zoals cantharellen.

 Aan de slag met deze heerlijke lasagne

  1. Verwarm allereerst de oven even voor op zo’n 180 graden Celcius.
  2. Smeer de ovenschaal even licht in met wat boter.
  3. Neem een grote en diepe koekenpan en smelt 2 eetlepels boter in de olie.
  4. Voeg al roerend de sjalotten toe en bak deze 1 minuut.
  5. Voeg daarna de champignons toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout en bak dit op hoog vuur, roer het regelmatig door tot de champignons bruin zijn.
  6. Draai het vuur wat lager en bak het ongeveer 18 minuten.
  7. Voeg de witte wijn toe en kook het totdat deze verdampt, hier staat ongeveer 1 minuut voor.
  8. Voeg 2 kopjes van de room toe en breng het weer aan de kook.
  9. Laat het geheel even goed sudderen op een matig vuur totdat de hoeveelheid een beetje verminderd, hier staat ongeveer 5 minuten voor.
  10. Roer de peterselie erdoor en voeg indien gewenst nog wat peper en zout toe.
  11. Kook ondertussen in een grote pan met gezouten water de lasagne bladen totdat ze beetgaar zijn.
  12.              Indien je je eigen lasagne bladen maakt kun je dit overslaan en dit op eigen wijze bereiden.
  13. Vul een grote kom met ijswater en schep na het koken de lasagne bladen direct over in het ijswater om het af te koelen.
  14. Laat ze vervolgens uitlekken en dep ze droog.
  15. Leg 1/4 van de lasagne vellen in de ingevette ovenschaal.
  16. Leg daar vervolgens de champignons en Taleggio (kaas) over waar je weer lasagne vellen op legt, dit herhaal je nog 2 keer.
  17. Bestrijk de resterende 2 eetlepels room samen met de Taleggio kaas blokjes op de top.
  18. bedek de lasagne schotel losjes met een beboterd bakpapier en bak het 15 minuten in de oven.
  19. Verwijder daarna het bakpapier en bak de lasagne nog eens 15 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
  20. Dek daarna de lasagne losjes af en laat het 15 minuten rusten voor je het serveert.

lasagne met cantharel